Misty Cove @ De Harmonie

Graag nodigen we je uit voor een exclusieve Masterclass en lunch van het wijnhuis Misty Cove bij Restaurant De Harmonie Rotterdam onder leiding van eigenaar en chefkok Marco Somer.

Met een hoge waardering van Michelin en oud Goudenpollepelwinnaar is dit fine dining restaurant al jaren toonaangevend in Rotterdam. Iedereen kent de uitdrukking ABC in ons vak. Anything But Chardonnay oftewel alles behalve… Met ABS bedoelen we dan ook niet het remsysteem van een auto, maar Anything but Sauvignon. Daarmee bedoelen we dat ze in Nieuw-Zeeland niet alleen Sauvignon Blanc maken en zeker Misty Cove niet! De expressieve Sauvignon uit Marlborough heeft wel voor de wereldbekendheid gezorgd van dit land en gebied, maar er is nog zoveel anders moois te ontdekken!

Misty Cove

Misty Cove is het relatief jonge wijnbedrijf van wijnmaker Andrew Bailey en zijn Nederlandse vrouw Marieke. Andrew Bailey is een apart verhaal in Rotterdam. Als zoon van een druiventeler kwam hij in 2005

kort naar Nederland om cricket te spelen, maar bleef en ging Nieuw-Zeelandse wijnen importeren onder de naam 42 degrees Company. In 2008 startte hij zijn eigen project en in sinds 2011 verhuisde hij terug en produceerde hijzelf de wijnen met 15 hectare eigen wijngaarden. En ondertussen maken ze niet alleen Sauvignon Blanc en Pinot Noir maar produceren ze op ongekend hoog ook veel gekke druiven zoals Albariño, Grüner Veltiner, Chardonnay, Riesling, Pinot Gris en speciale Cuvee’s 1203.

Daarom nodigen we je op woensdag 8 oktober uit bij De Harmonie in Rotterdam voor iets héél anders dan een standaard proeverij. Geen Sauvignon-blanc-show, maar een lunch op niveau! De Masterclass en lunch wordt begeleid door de rechterhand vanaf de start van Andrew, Jarrod Englefield.

Woensdag 8 oktober 2025

Tijd: 12.00 uur – 15.00 uur
Locatie: De Harmonie Rotterdam

Westersingel 95
3015 LC Rotterdam

Kom je ook proeven?

Meld je aan via info@ianenwijn.nl