Ian en Wijn

Ian van Eck is het gezicht van Ian en Wijn; geboren te Vlaardingen in 1969, getogen in het Bourgondische Brabant en 4 jaar in Spanje gewoond. Vanaf zijn elfde jaar kookt Ian al speciale gerechten voor familie en vrienden en sinds zijn studietijd ging dat geleidelijk over in wijn & spijs.

Wijn & spijs zijn voor hem dan ook altijd onafscheidelijk met elkaar verbonden. Of dat nou ontstaan is doordat zijn opa in de mosseltijd Muscadet meenam of doordat zijn vader een Elzasser Pinot Blanc kocht tijdens de aspergetijd, feit is dat hij er feeling mee bleek te hebben.

Ian is al 23 jaar werkzaam in de wijnhandel en verbonden aan de horeca. In 1999 startte hij met wijnen uit Margaret River, West-Australië. Na 5 jaar de Amsterdamse horeca te hebben opgezet voor Van Krimpen in de Pijp, heeft hij 15 jaar lang de Rotterdamse horeca geadviseerd en beleverd. In die 15 jaar heeft hij niet alleen ruime ervaring op het gebied van verkoop opgedaan, maar zeker ook met de inkoop van wijn. Door de combinatie van in- en verkoop kan hij dus heel gericht per klant inkopen en weet hij als geen ander wat er in de markt speelt qua prijzen, wetgeving en wat hip is!

Ian en Wijn heeft eigen import, maar werkt voornamelijk samen met een aantal belangrijke importeurs en kan aan bijna elke wijn ter wereld komen! Dat is best uitzonderlijk, want het betreft ook wijnen die zogenaamd ‘exclusief’ zijn.

Waar Ian door de jaren heen specialist in is geworden, is het binnenhalen van de leukste en mooiste wijnen tegen scherpe en mooie prijzen. Wijnen waar je je mee onderscheidt en waar je klanten / gasten echt mee verrast. Of dit nu schenk- of huiswijnen zijn op maat of wijnen die perfect in een wijnarrangement passen door pairing!

Ian en Wijn werkt bij voorkeur op basis van vertrouwen, service en kwaliteit en zonder dichtgetimmerde overeenkomsten, want dat laatste gaat veelal ten koste van service en zeker van de kwaliteit.

Ian en Wijn haalt voor u gewoon de krenten uit de pap!