
SDEN1+ en Sommeliercursus
Wijncursus
Speciaal voor onze klanten van Ian en Wijn bieden wij een sommeliercursus aan. De sommelier wijncursus heeft SDEN2 plus niveau met extra aandacht voor Wijn Spijs en gastvrijheid.
Om deel te nemen aan de sommeliercursus is basis wijnkennis vereist.
Jouw Wijnadviseur
Ian en Wijn
Ian van Eck is het gezicht van Ian en Wijn. Sinds zijn elfde kookte Ian al gerechten voor familie en vrienden en tijdens zijn studietijd is de passie voor Wijn & Spijs ontstaan. Een van de leukste dingen vindt hij dan ook het meedenken met de horeca voor mooie schenk- of huiswijnen maar ook wijnen die perfect passen in een wijnarrangement door pairing!
Ian is al ruim 20 jaar werkzaam in de wijnhandel en sterk verbonden aan de horeca. Hij heeft niet alleen ruime ervaring opgedaan op het gebied van verkoop, maar zeker ook met de inkoop van wijn. Door de combinatie van in- en verkoop kan hij dus heel gericht per klant inkopen en weet hij als geen ander wat er in de markt speelt qua prijzen, wetgeving en wat hip is!



Cursus
Sommelier
Speciaal voor onze klanten van Ian en Wijn bieden wij een sommeliercursus aan. Deze wijncursus heeft SDEN2 plus niveau met extra aandacht voor Wijn Spijs en gastvrijheid en etiquette.
Er komen vele wijngebieden, stijlen en druivenrassen aan bod. We proeven zo’n 50 wijnen, van Bourgogne tot Barolo en de nieuwe wereld. Daarbij leren de cursisten uitgebreid de verschillende wijnstijlen en druiven kennen. We staan ook stil bij de verschillende soorten vinificatie, of terwijl het maken van wijn. Daarnaast kijken we naar de invloed van de wijnbouw, het klimaat en de herkomst op de wijn.
Uitgelicht
In de 1e les zal uitgebreid worden ingezoomd op de klassieke wijngebieden uit Frankrijk. Tijdens de 2e les worden overige wijngebieden in Europa toegelicht én geproefd. Bij de 3e les wordt de nieuwe wereld uitgebreid behandeld. In les 4 komt Wijn Spijs uitgebreid aan bod. Aan de hand van verschillende proefopdrachten en oefeningen gaan we de verdieping maken op smaakprofielen. We zullen stil staan bij de verschillende primaire smaken en aroma’s en hoe die op elkaar reageren. Daarbij gaan we ontdekken wanneer je kunt kiezen voor harmonie of contrast. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor het combineren van wijn bij kazen. De laatste les zal Ian zelf geven en staat geheel in het teken van gastvrijheid en etiquette, met als doel jouw gasten een sublieme ervaring te geven.


focus
Praktische punten
Wat leer je?
✔ Wijnbouw en vinificatie
✔ Wijnen proeven en herkennen
✔ Wijn-spijs combinaties
✔ Gastvrijheid en etiquette in de horeca
📍 Locatie: Horeca Vakschool, Noordsingel 72, Rotterdam
📅 Data & tijd:
🗓 Dinsdag 11 maart
🗓 Dinsdag 25 maart
🗓 Dinsdag 1 april
🗓 Dinsdag 8 april
🛎 Laatste les op dinsdag 15 april bij ons op kantoor
⏰ Van 14:00 tot 16:30
💰 Normaal €400, nu voor €320 excl. btw
Jouw Wijndocent
Kirsten van Harten
De lessen worden gegeven door Kirsten van Harten. Na het volgen van SDEN2, SDEN3 en Wine2Move volgde Kirsten de opleiding tot Vinoloog aan de Wijnacademie. Inmiddels geeft zij enkele jaren wijncursussen. Het is haar passie om anderen wegwijs te maken in de wereld van wijn en dat doet zij op een laagdrempelige wijze met veel interactie. Als Rotterdammer is ze bekend met de vele prachtige horecagelegenheden in Rotterdam en is dan ook erg enthousiast om aan de slag te gaan. Kirsten’s motto luidt: “Wijn wordt gemaakt om van te genieten. Niet om ingewikkeld over te doen.”. Bij Kirsten leer je daarom over wijn in begrijpelijke taal met als doel jouw gasten nog beter te adviseren over de wijnen en de combinaties met jullie gerechten.

Sommeliercursus
Inschrijven
Om deel te nemen aan deze SDEN 2+ cursus is basis wijnkennis vereist.
Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, schrijf je dus z.s.m. in. Ian zal contact met je bij het ontvangen van je inschrijving.